Teknik

Utrustning i fordonet

Vår GPS-enhet installerar du enkelt på egen hand i fordonets diagnostikuttag (OBD-II / OBD2). Om du i framtiden byter bil så är det enkelt att flytta med GPS-enheten till det nya fordonet.

Enheten innehåller bland annat en liten dator, GPS-mottagare för positionering, GSM-enhet för kommunikation, SIM-kort med abonnemang för datatrafik över GPRS och rörelsesensorer. Då fordonet förflyttas skickas koordinatinformation kontinuerligt med GPRS till våra servrar. Enheten kan vid behov fjärruppdateras med ny programvara och nya inställningar.

Kommunikationen från enheten sker i mobilnätet och överallt där det finns täckning skickas koordinater i realtid till våra servrar. Om fordonet är på en plats där mobiltäckning saknas, kommer den lagra koordinater i ett minne för att skicka in dem så fort det finns mobiltäckning igen. Ingen information går förlorad.

Egenutvecklat användargränssnitt

Vi har utvecklat ett av marknadens mest lättanvända och smidiga gränssnitt för körjournal. Eftersom vi själva sköter utvecklingen kan vi anpassa och påverka systemet om nya krav och önskemål uppstår.

GPSjournal är en del av Rekyl som är ett fullständigt system för orderhantering, tidrapportering, fakturering och leverantörsfaktura-scanning med mera.

Våra servrar

Våra servrar kör en stabil egenutvecklad programvara för att ta emot och behandla koordinater från GPS-enheterna. Koordinaterna lagras och sammanställs till resor där start- och slutadress slås upp automatiskt.

Systemet bevakas dygnet runt och backup tas löpande för att säkerställa maximal säkerhet och tillgänglighet. Vidareutveckling av nya funktioner och förbättringar görs kontinuerligt utifrån kundernas behov och alla uppdateringar ingår i priset.

Inloggning

Glömt lösenordet